Wednesday, March 17, 2010

Journey to Kampong

1 hour and a half , dari seremban ke Muar. Cepat gile! F1 ke F2 nih. Yang ta best nya dari Muar ke Seremban 3 hrs . Buhsann. Punye la laju ayah bawak. Habeh sume kete die potong. Knoe whutt, tadi ada accident (bajet cam ta penah tengok eksiden jer). Ingat an roadBlock . Tu plek, aphal lak roadblock tengatengah hi-wayy ni. Takde keje laen ke. Huhu. Ruperupe nya ada lori terbalik kat situ. Langgar divider highway tu. Confirm driver tu mengantuk and bawak laju tahap cipan. Terbalik lori tu kat situ. Malang ta berbau la kate kan. :l

Sampai kampung, terus grab jagung yang ibu was just bought from a crowded pasar. Baru teringat, lama nya ta gi pasar. Rindu la pulak . Paling last pun awal tahun F4. Whutta heck..Lama ta gi. Ibu pun ta penah ajak pon(bagus sangat la tu).*riang*

Back to the story, grab jagung duk depan kipas sambil pegang handphone tengah bluetooth lagu dari handset my bro. Sengal punye cucu. Takde ciriciri cucu solehah langsung. Haha. Then, dah rasa sejuk siket tu, gi la tolong my grandma buat air teh susu. Adeqku comment, "rasa susu je kak." Orang pun cakap, "Yeke. Ta sedap ek?" Dia wat muke nenek kebayan tengah tahan sakit.Hak2. That's mean, ta sedap laa. Ape nih, wat air teh susu pon tak pass. Camane niy. Dah form5 ni. Huhu. Ala, it's not my fault at all. Cuz, my granny die bagi uncang teh tu siket sangat. 3 je. Mane cukop. Whatever la. Yang penting, pas orang siap wat teh tu, terus lari gi ruang tamu before my grandma comment apape. Hoho. And orang ta turun dapur pun lepas tu. Time lunch baru gi dapur. Tolong hidang. Haa,ini baru cucu solehah ni.*grin*

Sampai rumah jam 7.30 pm. Penat sih. Saket perut 1 hal. Sepanjang perjalanan sakit perut, makan ape ntah. Orang makan siket je tadi, makan mi kari.Bukannya pedas pon. Pelik bin aneh. Just now, my dad pegi Seremban 2 nak jumpe Bang Long bagi susu alpha lipid. Sian nye, belum hilang penat dah kene kuar balek.

Talk bout h/w. Orang da siap da. Siket je. Hee~ So, dun worry. I'm not the one tat sangatrajinbuathomework. That's y result pekse barubaru ni tewok2 belake.Haha. *tepuktangan* InsyaALLAH.Akan berusahe dengan lebeh keras lagi. Okie. Dun worry, my classmates. :D *peace*

2 comments:

  1. Terbalik???Isy3.Cpat2 la smbg P.Kui3.

    ReplyDelete
  2. ade yg kene baling dengan kasut ni kang...
    *thumbs up*

    ReplyDelete

Komeng jangan tak komeng. :)