Friday, March 25, 2011

Kongsi Kebahagiaan.


TERIMA KASIH SEMUA!

Terima kasih, ibu ayah a.K.a ESSO(Embon Selamat Sidek Othman)!

Terima kasih tcer Azlin,tcer Noormah,tcer Asmah,ustazah Asmah Rahim,ustaz Zaini,tcer Jamilah,Miss Ong,Tcer Ayu, Ustaz Khairul Hidayat,ustazah Hasnah,BONDA(ustazah ruhayah),tcer Punitha,tcer Mala,ustazah Zaharah,ustazah Zahariah,tcer Zabedah,cigku Fatin,tcer Aniza,cikgu Fatimah,cikgu Mazlan.

Terima kasih untuk segala-galanya.

Tak lupa jugak, kawan-kawan yang banyak bagi sokongan dan dorongan, Hamizah Ismail, Iffah, Azra, Yanie, Ain, Shazwana, Syerockz dan semua pelakar ex-5ikram 2010. TYSM!

Eh,jap. Ada lagi satu, a speacial thanks to pegawai-pegawai JPJ kerana bagi saya tersenyum gembira sebelum pegi ambil result. Terima kasih 'amy search'! (pegawai jpj on the road muka dia sebijik cam amy search. seriously!) Tak pasal-pasal dapat double victory. (:

"Jangan terlalu merendah diri dengan keputusan spm kita, kerana ada yang lebih rendah daripada kita. Jangan terlalu meninggi diri dengan keputusan spm kita, kerana ada yang lebih tinggi daripada kita."

Kepada kawan-kawan yang tak dapat keputusan seperti yang diimpikan, jangan bersedih. La tahzan. Sebenarnya,my spm result ni pun bukan seperti yang saya impikan. And saya agak kecewa dengan beberapa subjek yang tak dapat A+. Tapi, saya rasa bersyukur sangat sebab cukuplah kalau saya dapat gembirakan hati ibu ayah saya. Memang ni lah saat yang mereka tunggu. Alhamdulillah. ALLAH knows best. Ada hikmah yang tersirat di sebalik perancangan yang ditetapkan olehNYA. Doa,tawakkal,redha.

Perancangan lepas ni? InsyaALLAH,im going to apply biasiswa jpa untuk further study dalam medic. My dad galakkan pergi middle east. Tengoklah nanti macamana. Wish me luck ok! :D

Salam Bahagia,
Dr. 'Afifah

10 comments:

  1. ^___^
    Dapat rasa kebahagiaan nti :)
    Semoga berjaya, tau.
    Ma'a taufiq wan najah!

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.. tahniah.. semoga bjaya dlm langkah sterusnya..
    sy ada final bulan may nie.. doakan ye.. =p

    ReplyDelete
  3. aimi: terimakasih. awak pun goodluck eK!:)

    Saya Piya: terimakasih! all the best! insyaALLAH,sy doakan.

    ReplyDelete
  4. wahh..terbayang lak result kite mcm ni..huhu
    thanx jugak kat awk sbb selalu ajar fizik n add math..kite sgt bertuah dpt kenal n kawan awk w/p selalu gak buli2 awk ann.haha..all the best in ur life.smg impian awk nak jadi dr tercapai!nnt inform la perkembangan awk blaja kat ne nnt ehh..miss u~hihi

    ReplyDelete
  5. tq meez! mytdvm(miss you too damn very much)
    ahakz~

    inshaALLAH. nanti segala perkembangan akan di update dalam blog. hee. :D

    mizah pun good LUCK okie! jangan nakal2 lagi au, da nak masuk IPT daa. ;p

    ReplyDelete
  6. mashaAllah 'alaik =)
    tahniah~

    a few tips from jordanians;
    raihana nazri(2nd yr med) http://raihana57.blogspot.com/2011/03/past.html
    snr munir(6th yr med)
    http://sembangpagi.blogspot.com/2011/03/sedikit-cerita-hazim-hashim-dan.html
    blog persatuan
    http://www.permaijordan.com/index.php?option=com_content&view=section&id=17&Itemid=91

    mcm terlmbt je bg ni,huk2
    ambil yg baik2, yg bruk tingglkn
    moga Allah permudahkan dan tunjukkan jalan=)

    2nd yr, BDS, JUST
    x-shams spm 08

    ReplyDelete
  7. Result memang gila! Ambil apa-apa course insyaAllah boleh nak dapat punyor. Tapi kata nak jadi Oncologist kan? So welcome to Medicine board.

    Middle east hanya Jordan sebagai the only choice. So, ahla wasahla!

    Cuma kenapa tak ambil MARA? Boleh free tak terikat dengan goverment after grad. Takpelah rasa dah lambat. Hari ni hari last isi borang online kan. JPA pun oke je. Saya pun budak JPA.


    Abdul Munir Sanusi
    Medicine School of JUST

    ReplyDelete
  8. Anyway, all the best. Saya tak kisah awak nak pergi Midlle East ataupun UK-Ireland. Yang penting, kalau boleh guna peluang ada untuk futher study oversea. Banyak faedahnya!

    ReplyDelete
  9. wah. kata-kata yang membina. :D

    TERIMAKASIH! saya dah tuka dah semalam, tak jadi amek jpa. amek MARA. lega. ^^,

    ReplyDelete

Komeng jangan tak komeng. :)