Friday, May 18, 2012

Inspiration.

ASSALAMUALAIKUM W.B.T.

Alhamdulillah sekarang aku dah masuk semester 3. I would like to share my happiness walaupun aku tahu macam dah terlambat sikit. Result semester 2 aku alhamdulillah..aku dapat apa yang aku harapkan. Terima kasih ya Allah. Janganlah Kau biarkan aku menjadi hamba yang kufur nikmat. Aaamiin.

Overall ada 5 subjects untuk semester 2. Chemistry I, Basic Anatomy and Physiology, Physics, Co-curriculum II and Maths II. For Chemistry I subject, agak susah, sebab masa dia cukup-cukup je untuk habiskan silibus. Habis syllibus betul-betul before exam. Ape pun, alhamdulillah aku dapat A! Terima kasih Mdm Hana and Mdm Fisya! :)

Untuk subjek Basic Anatomy and Physiology, memang banyak sangat kena hafal. Dah lah time midsem exam aku diserang sakit tekak dan selsema. Memang tak boleh nak hafal dengan baik, aku just baca je apa yang termampu. Aku rasa untung jugak sakit masa tu, sebab doa orang sakit kan insyaAllah makbul. Ambik kesempatan lah kan. hehe. Alhamdulillah dapat A jugak for this subject. Terima kasih Mdm Aisyah dan Mr Addie.

Next, Physics. Final exam sangat susah. Memang horror. Seriously tak expect tinggi sangat untuk Physics. Banyak yang aku hentam je masa final exam dulu, even though Mdm Fiza dah bagi soalan spot. But still, I can't do it! Entah macamana, aku dapat A. Mungkin sebab carry marks aku dah cukup stabil kot. Alhamdulillah, terima kasih Mdm Fiza!

For Maths II subjet, masa Test 1, dapat B- ! Tak pernah dapat gred teruk macamtu untuk test. Ramai jugak yang kantoi Test 1, even ada yang fail! Bersyukur jugak lah tak fail. Then, Test 2 dapat A and aku berjaya cover gred Test 1. Alhamdulillah, overall dapat A untuk Maths II. Terima kasih Miss Nurul and Mdm Khairunnisa. :)

Overall result for semester 2 is 4.0 flat and CGPA pulak 3.89. CGPA ni total pointer semester 1 and 2. Alhamdulillah syukur. Harap dapat jadi sumber inspirasi kepada adik-adik ku yang 7 orang tu untuk terus berjaya dan berjaya serta menggembirakan hati kedua ibu dan ayah. ;) This semester ramai jugak yang dapat 4.0 flat. Ada 11 orang berbanding semester lepas, 3 orang sahaja. Glad that I'm one of them. Umat Islam sentiasa boleh! :D

GOOD LUCK for midsem exam next week! Fighting fighting, BASHYYYYA!! ^.^

Sekian wassalam.

Dr. 'Afifah

6 comments:

  1. SubhanAllah
    bila masanya yang Dato' Dr. Nurul 'Afifah nih tak dapat banyak A tah? Hihihi

    Congrats, Afifah. Hebat lah! ^^
    Jadi doktor yang hebat lillah :)

    ReplyDelete
  2. congratulation, i am dreaming to score straight A's too...good luck DR AFIFAH.:)

    ReplyDelete
  3. Aimi Syahirah: alhamdulillah..Terima kasih! insyaAllah, doakan kite ea.hehe:)

    ReplyDelete
  4. Afiq Arif : man jadda wajada wa man zara'a hasada. insyaAllah, you can do it too! syukran, and you too, all the best k! ^^

    ReplyDelete
  5. mabruk, Afifah! Teruskan usaha, smpai India, insyaAllah.
    Nnti dh smpai india, jgn lupa org jepun lak.. haha :D

    ReplyDelete

Komeng jangan tak komeng. :)